četrtek, 05. julij 2012

Pred odhodom

1. SKUPNA OPREMA
 • Naročili smo skupno opremo in kot že veste smo glede na odziv na anketo in po posvetu z vodniki na skupnem sestanku naročili 3 rutke, 2 našitka, 2 majici, 1 pulover na zadrgo, 1 dekco in 3 priponke. Velikost je ista, kot ste jo zapisali na anketi, tudi za puloverje, saj smo naročali ločeno za oba spola. Plačilo 40 € uredite na TRR zveze (kot ste plačevali doslej) do 13. julija 2012. Prevzem opreme bo možen ob odhodu skupnega avtobusa. Za tiste, ki ne potujete z odpravo, na zvezi (če pride do sprememb boste o tem obveščeni).
 • V ta namen ne pozabite v nahrbtniku/potovalki pustiti še nekaj prostora.
 • Na odprtju, pred odhodom na poti, lahko za seboj pustite vrečo svojih stvari – takoimenovani Blue-bag – ki jo bodo organizatorji dostavili na taborni prostor. Na njej morate jasno označiti: Ime, odprava (Zveza tabornikov Slovenije - National Scout Organisation) ime plemena, ime podtabora. Zaželena je ena vreča na vod, ampak načeloma lahko vsak član odprave za seboj pusti do 15 kg opreme v eni vreči. Z vrečami bodo ravnali podobno kot na letališču, zato v njej ne imejte lomljivih stvari in osebnih dokumentov. Vreča ni nujno modre barve, ni nujno vreča - lahko je tudi kovček, zaželena je vodotesnost.
 • Tisti, ki potujete z odpravo: opremo spakirajte racionalno, saj jo bomo veliko jemali iz prtljažnika avtobusa.
2. ŠOTORI
Vodniki so že sporočili koliko šotorov bo imel vsak vod. Poskrbite, da bodo v uporabnem stanju in da jih boste lahko praktično vzeli iz prtljažnika. Mogoče tudi kakšna dodatna oznaka ne bo odveč.

3. ODHOD IN PRIHOD ODPRAVE
Večji del odprave se bo na pot odpravil v nedeljo, 15. julija. Zbor pred Halo Tivoli bo ob 00:15 (da se ne bo kdo zmotil – to je v noči iz sobote na nedeljo). Vračamo se v ponedeljek, 30. julija, enkrat v dopoldanskih urah.

4. PROGRAM HOME HOSPITALITY-JA / domačega gostoljublja
15. 7. Po odhodu iz Ljubljane krenemo proti severu in se po polnočni vožnji ustavimo v okolici Zakopan. Tam nas čaka
krajši pohod in kosilo iz vaših nahrbtnikov. Ogledamo si še Krakov, pojemo večerjo in se po nočni vožnji
16. 7. ustavimo v prelepem gradu Trakai. Tu se spočijemo in odpotujemo proti znamenitemu hribu križev Šiaulai. Zvečer nas čaka pri Rigi tabornica Liga, kjer bomo spoznali Latvijske skavte in prenočili. Seveda ne bo manjkal tuš (mogoče bo to samo jezero ) in pa večer ob kitari z večernim programom.
17. 7. se pod vodstvom Lige sprehodimo čez Rigo in se po nekajurni vožnji ustavimo v obmorskem mestecu Parnu, kjer se okopamo v Baltskem morju. Pot nadaljujemo do Talina, kjer si zvečer ogledamo mestece in prespimo v kampu v neposredni bližini samega centra.
18. 7. nas ob zgodnji uri 7:30 čaka trajekt in po dveurni plovbi prispemo v Helsinke. Prijavimo se organizatorjem in se sprehodimo po Helsinkih s fotoorientacijo. Prespimo v šoli.
19. 7. si, če bo le čas, dopoldan ogledamo še Suomenlino, potem pa večina vodov odpotuje na lokacije svojih uvodnih slovesnosti (Tampere in Rovaniemi).
20. 7. poskrbite, da boste ob 8:00 na prostoru, kjer se bo odvijala prireditev. Od tam se razkropimo in vsak po svoje uživamo na prvem delu RWja.
28. 7. po zaključni slovesnosti se dobimo na avtobusu (spremljajte informacije organizatorjev in odprave), ki nas odpelje v Turku (od tu naprej je novo ). Od tam krenemo ob 20:10 na plovbo proti Stockholmu (v kabinah s tuši in zjutraj buffet zajtrkom) kamor prispemo
29. 7. ob 6:30. Čaka nas pot do Rostocka z vmesnimi plovbami po Baltskem morju. Nočna vožnja nas zjutraj
30. 7. dostavi v Ljubljano na zbirno mesto.

5. KAJ GRE V NAHRBTNIK?
Kaj točno količinsko in vsebinsko vse potrebujete s seboj ne bova naštevala (ste že dovolj veliki ), je pa tu le kratek seznam najpomembnejših stvari, na katere ne smete pozabiti med pakiranjem:
 • topla spalka & armafleks (po možnosti napihljiv, ker je bolj topel);
 • vse od kopalk do toplega flisa (saj vreme lahko pošteno preseneti – predvsem na severu);
 • kroj & uradna rutica ter kavbojke oziroma hlače na pas;
 • menažka in jedilni pribor, nožek, čelna svetilka;
 • osebna izkaznica, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja (priskrbite si jo predhodno vsaj 4 dni prej – naročite si jo lahko na tem elektronskem naslovu tukaj >>
 • kakršna koli zdravila, ki jih jemljete, npr. za astmo, alergije, potovalno bolezen, glavobol, skratka potujočo lekarno;
 • vsak vod naj ima vsaj en komplet prve pomoči;
 • kakšen sprej za komarje in klope ne bo odveč, tisti ta močnejši (30 DEET);
 • hrana do vključno kosila 15. 7. (sendviči ipd.);
 • če si želite izmenjati/swapati opremo s člani ostalih odprav na Roverway in menite, da je ni dovolj v obvezni opremi, lahko greste sami iskat stvari na zvezo.
6. PLAČILA
 • Že v razpisu ste prebrali, da so člani odprave lahko samo člani ZTS – če še nimate plačane članarine, je SKRAJNI ČAS, da to uredite, ker lahko (pa res nočeva!!) v skrajnem primeru … No, samo uredite si članarino!
 • Upam, da ste vsi nakazali svoje zneske. Zneski morajo biti nakazani najkasneje do 13. julija do 12. ure, v
 • nasprotnem primeru bomo imeli težave.
 • Računajte, da bi s seboj vzeli še nekaj evrov saj obstaja možnost, da bomo kdaj (kosilo ali dve) jedli zunaj ločeno po vodih – sicer pa bomo večino obrokov pokrili z že nakazanim zneskom. Ker pa evro še ni vsepovsod, a ga poznajo, je najbolje, da imate s seboj evre.
 • Na velikih akcijah je organiziran scout-shop, kjer lahko kupite spominke, zato vsi suvenir-freaki računajte tudi na to. Pa kakšna kavica, čaj, sladoled … Odvisno od lastnih potreb in želja.
 • Vodniki preverite, če imajo vsi vaši člani urejena dodatna zavarovanja za tujino. V kolikor temu ni tako, morate imeti vse skupaj urejeno najkasneje do 13. julija, v nasprotnem primeru se Roverwayja ne morete udeležiti. To namreč zahteva organizator. Vsi, ki so vzeli zavarovanja prek Marka Ferlina, dobite vse informacije pri njem 031 209 143.
 • Vsi, ki še niste izpolnili in poslali izjave, storite to čim prej, saj brez nje ni potovanja.
7. FINSKA
Nekaj koristnih informacij (časovni pas, podnebje, denar, pošta, itd.) o Finski lahko najdete tukaj >> . Tako, za dušo.

8. ALKOHOL IN DRUGE GRDE RAZVADE

Na Roverwayju je od grdih razvad dovoljeno samo grizenje nohtov. Ker gre za taborniško akcijo, v kateri je udeleženo veliko ljudi, je prepovedano vsakršna uporaba, zloraba opojnih substanc - alkohol in podobno. V primeru kršitve, boste izključeni iz odprave in na lastne stroške potovali domov. Tega si pa verjetno nihče ne želi.

Lep začetek počitnic, prijetne tabore in uspešen teden vsem, ki boste na počitnice še malo počakali.

Domen in Katarina

Ni komentarjev:

Objavite komentar