petek, 13. februar 2015

Roverway 2016! Že zdaj postani del slovenske ali francoske organizacijske ekipe.


Poletje 2016 je še daleč in zato imamo še dovolj časa, da se nanj kar najbolje pripravimo in razširimo povabilo med čim več slovenskih tabornikov. Zato potrebujemo tudi tvojo pomoč.

Slovenski organizatorji si v svojih vrstah želimo navdušenega PP-ja ali mlajšega RR-ja, ki bi znal med svojimi vrstniki povedati, kaj Roverway je in zakaj se ga je vredno udeležiti. Zaželeno je, da ste se Roverwaya že udeležili in boste tako lahko predstavili tudi svojo zgodbo. Predvidoma boste potem sodelovali pri lokalnih promocijskih srečanjih ali po dogovoru tudi kje drugje, vaše ideje bodo zelo dobrodošle

Stereotipno za Francoze radi rečemo, da so zaščitniški do svojega jezika. A zdi se, da bodo na prihajajočem Roverwayu to lastnost obrnili sebi in vsem ostalim v prid ter tako poudarjali evropsko jezikovno raznolikost. Zato iščejo tudi prevajalce za jezike vseh udeležencev. Glede na to, da je slovenska odprava zadnja leta podobno velika kot odprave mnogih drugih držav, je tudi prevod materialov v slovenščino pomemben. Iščemo torej nekoga, ki bi se rad preizkusil v prevajanju v slovenščino (iz angleščine, morda pa tudi francoščine). Natančnejša navodila bodo še sledila s strani mednarodne ekipe prevajalcev.

Francoski organizatorji v svojo ekipo vabijo vodje programskih aktivnosti. To pomeni, da se lahko preizkusiš v organizaciji dejavnosti na skupnem tabornem prostoru, kjer se bodo za drugo polovico Roverwaya zbrali vsi udeleženci. Vsi, ki ste se tega že kdaj udeležili, veste, da je tam običajno mogoče najti res inovativne aktivnosti, ki poženejo domišljijo tudi tistim, ki podobne kasneje organizirajo doma. Zato vabimo tiste, ki že imate izkušnje z organiziranjem aktivnosti in ki si želite izziva novih razsežnosti v mednarodni ekipi, da se javite, mi pa vas bomo povezali s Francozi.

Tisti, ki se prijavljate za vodjo programskih aktivnosti, se morate potem tudi udeležiti Roverwaya, za predstavnike PP-jev je to zelo zaželeno, za prevajalce pa ni nujno, a seveda dobrodošlo. Za vse vloge se lahko prijavite tako, da pošljete e-sporočilo na roverway@taborniki.si in v njem na kratko zapišete, zakaj bi se radi prijavili, katere vaše izkušnje, znanja oz. kompetence bi lahko pripomogle k boljšemu delu v ekipi in kaj vi pričakujete, da boste pridobili od takšnega sodelovanja. Naj vas ne bo strah!

Manca in Helena

Ni komentarjev:

Objavite komentar