sreda, 25. julij 2012

Po poti PLAWIH

Vod Plawih je pot začel na otvoritveni slovesnosti v Helsinkih na olimpijskem stadionu. Tam smo se spoznali s svojim plemenom S03 Hiidenvesi. V plemenu smo bili taborniki in skavti iz Avstrije, Belgije, Irske, Italije in Slovenije.

Prvi dan poti je bil namenjen družbeno koristnim delom. Odšli smo do šole za otroke s posebnimi potrebami. Naša naloga je bila urediti pot do jezera, kjer se bodo lahko učenci kopali.

Nato pa smo peš odšli do prvega baznega tabora, kjer smo združeni ob ognju preživeli večer. Seveda pa ne smemo pozabiti slavne finske savne, ki smo jo redno uporabljali vsak dan poti in kjer smo preživeli kar nekaj vročih trenutkov.

Drugi dan smo se zjutraj po zajtrku s kanuji odpravili na jezero. Odšli smo na dnevni izlet, kjer smo na polovici poti imeli dveurni postanek s kosilom in družabnimi igrami. Nato pa smo se vrnili nazaj v tabor.

Tretji dan smo po zajtrku pospravili tabor ter se odpravili na dolgo pot do naslednjega baznega tabora. Na poti smo se ustavili na plaži, kjer smo kosili. Po predahu pa smo odrinili naprej proti taboru. Ker nam veter ni bil v pomoč, smo se pošteno upehali pri veslanju in tako vsi izmučeni prišli na cilj. Tam smo si postavili šotore. Nato pa smo se še bolj združili s plemenom ob igranju “Olimpijskih iger”.

Četrti oz. zadnji dan poti zaradi dežja nismo odšli na pot s kanuji, ampak smo se odpravili kar peš na 2 km dolg sprehod do plaže. Po končanem sprehodu smo imeli čas za druženje s plemenom, ki smo ga izkoristili s petjem pesmi. V večernih urah smo se s plemenom družili okrog ognjišča, kjer smo se pogovarjali o tem, kako lahko vsak posameznik pripomore k boljšemu svetu.


Ni komentarjev:

Objavite komentar